Oppdatering om Covid-19

Oppdatering om Covid-19

Tiltakene for å redusere spredningen av Covid-19 har skapt en krevende situasjon både i arbeidsliv og privatliv for svært mange av oss. Først og fremst har jeg stor sympati for de som er i risikogruppen for å bli alvorlig syke av viruset, og de nærmeste pårørende. All usikkerheten og det dystre nyhetsbildet må føles utrolig ubehagelig særlig for disse.

 

For alle oss andre vil det bygge seg opp en rekke større eller mindre praktiske og økonomiske frustrasjoner i ukene som kommer. I den store sammenhengen er selvsagt både avslutningen av Premier League-sesongen og sommerens laksefiske uviktig, men det er likevel utfordringer i forbindelse med dette som det må finnes fram til løsninger på.

 

For øyeblikket har Norge stengt grensene og forbyr adgang for utlendinger som ikke har kritisk grunn for innreise. Det gis videre råd om å unngå reiser som ikke er strengt nødvendige og at befolkningen skal praktisere sosial distansering. Under slike forhold vil det være umulig for våre gjester å gjennomføre turen de har bestilt til Aunan Lodge i sommer på en normal måte.

 

Forhåpentligvis kan det ha blitt lettet på disse tiltakene innen laksefiskesesongen er her, men i verste fall kan situasjonen vedvare hele sommeren. Så uoversiktlig som det er for øyeblikket vil det være omtrent meningsløst å legge konkrete alternative planer for sesongen og for de individuelle bookingene allerede nå. Jeg tenker å bruke tida som kommer til å områ meg så godt som mulig, vurdere råd som blir gitt, undersøke forsikringsvilkår osv., og jeg råder gjestene som er booket inn på Aunan Lodge i sommer til å gjøre det samme.  Så får vi komme tilbake konklusjonene når tida er moden for det.

 

Skelpick Lodge, med River Naver i bakgrunnen

 

Både jeg som eier av Aunan Lodge, mine ansatte, gjester og leverandører vil bli berørte av krisetiltakene som utspiller seg, og mitt utgangspunkt er at vi må tenke solidarisk og finne fram til en rimelig byrdefordeling dersom årets fiskesesong blir vedvarende sterkt preget av Covid-19. Jeg har god tro på at vi skal finne ut av dette på en god måte etterhvert, om det skulle bli nødvendig.

 

I mellomtiden ønsker jeg alle god helse og lykke til i den nye og spesielle hverdagssituasjonen. Jeg håper også at alle gjør sitt beste for følge de rådene som vi får fra myndighetene.

 

Hilsen Vegard.

 

PS: Bildene er fra en fisketur jeg hadde i River Naver i Skottland forrige uke. Jeg kom tilbake på fredag, og sitter for tiden (symptomfri) på gården i dag 5 av hjemmekarantenen på 14 dager. For de som lurer: det ble – selvsagt – ingen springer (nygått laks) på meg  Det har omtrent aldri skjedd på de etterhvert mange vårturene jeg har hatt i skotske lakseelver, men det er så fantastisk fint og hyggelig likevel at jeg alltid får lyst til å reise tilbake! ❤️