Storlaksglede

Storlaksglede

Storlaksglede

 

På en måte har starten på sesongen vært ganske gjennomsnitlig, men en nærmere titt på fangstene viser at det også har vært et uvanlig resultat så langt. En totalfangst på rundt 30 laks per 25. juni hadde vi både i 2016, 2017 og 2018, men gjennomsnittsvekten så langt i år er sjeldent høy, hele 9,2 kilo.

 

De 30 første laksefangstene på Aunan Lodge i 2019 har alle vært storlaks (over 7 kilo), og det har aldri skjedd før i vår 15-årige historie. Flere av våre gjester har satt personlige rekorder med solid margin og fått minner for livet. Herlig!

 

En av gjestene våre i løpet av den siste uka, Jørgen Jeppesen fra København, har vært fast inventar på Aunan Lodge siden 2008. Her en kveld reflekterte han over sitt valg om å bli laksefluefisker ved å sitere fra John F. Kennedy’s berømte tale i Houston Texas i 1962: «We choose to go to the Moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard”.

 

30 laks på 25 dager betyr 1.2 laks i gjennomsnitt per døgn, og på Aunan Lodge fiskes det med 12 stenger. Det vil si at hittil i juni har den enkelte gjest på Aunan startet dagen med en 10% sjanse for å fange en storlaks.

 

Ikke lett, med andre ord. Men nettopp derfor holder vi på med det!

 

(Hovedbilde: Dan Gill, 7.9 kilo i Pollen, og Lionel Young, 11.1 kilo i Igdhølen)

 

Micael «Rocky» Moran, 8.4 kilo i Igdhølen – Nybro

 

Pelle Klippinge, med en av sine 3 lakser denne dagen, 9.5 kilo i Aunhølen. Guide Erik Lier assisterer.